sud-zablokuvav-styagnennya-podatkovikh-borgiv-z-oblenergo-surkisiv

Суд заблокував стягнення податкових боргів з обленерго Суркісів

 • 16002 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Третій апеляційний адмінсуд не задовольнив скаргу Офісу великих платників податків ДФС на рішення суду першої інстанції про зупинення стягнення податкового боргу з рахунків ПАТ "Запоріжжяобленерго", передає УНН із посиланням на судову постанову

Так, 8 серпня 2019 року Запорізький окружний адмінсуд задовольнив заяву ПАТ "Запоріжжяобленерго" про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення податківцями коштів з рахунків підприємства.

"В рахунок погашення податкового боргу на 5,1 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Дане судове рішення намагалися оскаржити фіскали, однак, безуспішно.

Так, сьогодні ПАТ "Запоріжжяобленерго" має загальний податковий борг перед бюджетом у сумі 623,2 млн грн з ПДВ.

Заборгованість виникла на підставі несплачених грошових зобов'язань нарахованих податковим органом за результатами перевірки та самостійно узгоджених грошових зобов'язань задекларованих самим платником податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обленерго Суркісів оштрафовано на майже 15 млн грн законно - Верховний Суд

Зауважимо, "Запоріжжяобленерго" сьогодні фігурує у кримінальному провадженні про так звані енергетичні схеми "Крючкова-Суркіса". Воно було зареєстровано НАБУ у 2015 році.

За підсумками розслідування, колишній керівник компанії "Енергомережа" Дмитро Крючков вже отримав підозру.

Останнього називають "людиною Суркісів", хоча б з тих причин, що на доступних у ЗМІ телефонних розмовах Крючкова, Конененка, Суркісів та інших осіб, обговорюються, зокрема, і питання доставки грошей в офіс Суркісів.

Додамо, що за словами директора НАБУ Артема Ситника, слідство щодо підозрюваного у справі Дмитра Крючкова буде завершено найближчим часом. Більше того, сьогодні НАБУ перевіряє інформацію зі ЗМІ стосовно інших фігурантів справи.

Довідка: міноритарними власниками “Запоріжжяобленерго” є брати Суркіси. На пов’язану із ними компанію “Lex Perfecta” (Кіпр) записано 16,52% підприємства. 

Українські Національні Новини

Економіка