sud-zaboroniv-ribaltsi-prodavati-prava-na-tm-semki

Суд заборонив Рибалці продавати права на ТМ "Semki"

 • 12033 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу суду першої інстанції, якою нардепу Сергію Рибалці було заборонено відчужувати, продавати, передавати права на торгову марку "Semki"(смажене насіння). Про це йдеться в ухвалі суду, передає УНН із посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.

Повідомляється, що Рибалка намагався оскаржити заборону відчужувати, продавати та передавати права на торгову марку "Semki", однак колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила ухвалу Солом'янського райсуду без змін.

Своє рішення, судді, зокрема, аргументували тим, що права на ТМ "Semki" неодноразово передавалися від однієї офшорної структури іншій.

"Згідно виписки з Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг відносно свідоцтва НОМЕР_1 станом на 05 липня 2016 року та виписки з Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг відносно свідоцтва НОМЕР_2 станом на 05 липня 2016 року майнові права інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг "ІНФОРМАЦІЯ_1" (SOLDEX LIMITED (VG) - ред.), та "ІНФОРМАЦІЯ_2" (Dianatus Management Limited - ред.) з 25 лютого 2008 по 27 квітня 2015 року неодноразово передавалися між компаніями. (а.с.35-38)", - обґрунтували своє рішення судді Апеляційного суду.

Зауважимо, що позов про заборону відчужувати права на бренд "Semki" до Рибалки було подано в рамках справи про поділ майна між колишнім подружжям.

Як раніше повідомляв УНН, ТМ "Semki" є флагманським брендом компанії S.Group, що належить до родинного бізнесу нардепа Рибалки.

У 2006 році Рибалка зареєстрував цю торгову марку у Державній службі інтелектуальної власності Росії на кіпрську компанію Lagrion Limited. (Нагадаємо, що саме цьому офшору свого часу було передано виключне право на російську ТМ Red City, яка є фактично близнюком ТМ Red (смажені горішки), що компанії нардепа випускали для українського ринку).

У 2015 році на зміну Lagrion Limited прийшов інший офшор - Dianatus Management Limited.

Як виявилося, компанії Dianatus Management Limited та Lagrion Limited зареєстровані не просто в одному місті (кіпрська столиця Нікосія) і не просто в одному бізнес-центрі (Tlais Tower), але і в одному офісі - номер 103 на третьому поверсі. 

Раніше в S.Group намагалися спростувати свою причетність до російських торгових марок, продукція під якими випускається на потужностях снекового заводу у Липецьку. Сам же нардеп Рибалка називав російські бренди конкурентами власного родинного бізнесу. Разом з тим, "конкурентами" він фактично назвав ті бренди, які зареєстровані на пов’язаних с його сімейним бізнесом офшорах.

Також нагадаємо, на думку експертів, для покарання Рибалки за бізнес-зв’язки з РФ потрібен закон про політичну відповідальність

Українські Національні Новини

Економіка