sud-zakriv-dvi-spravi-proti-privatbanku-za-pozovami-eksaktsioneriv

Суд закрив дві справи проти ПриватБанку за позовами ексакціонерів

 • 8874 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Господарський суд задовольнив заяви ПриватБанку про закриття проваджень у двох справах за позовами колишніх акціонерів банку про визнання недійсними договорів купівлі-продажу акцій банку. Про це повідомили в ПриватБанку, передає УНН.

Зазначається, що 12 червня 2020 року господарським судом Києва були задоволені заяви "ПриватБанку" про закриття проваджень по двох справах за позовами колишніх акціонерів банку про визнання недійсними договорів купівлі-продажу акцій банку.

"Це перше реальне застосування банківського закону 590-IX українськими судами", - констатували в банку.

Там зазначили, що, проаналізувавши матеріали справ (No 910/17630/19 за позовом ТОВ "Реватіс" до Акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк" про визнання недійсним договорів, укладених внаслідок виведення АТ КБ "ПриватБанк", та No 910/17541/19 за аналогічним позовом ТОВ "КС Груп"), суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання АТ КБ "ПриватБанк" та закрив провадження у обох справах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ спростувало інформацію про бажання суддів ВС у справі "Суркісів-Привату" пройти поліграф

Зокрема, суд встановив, що позивачами обрано спосіб захисту своїх прав - визнання недійсними правочинів, що не відповідає вимогам частин 3 та 4 ст.5 ГПК України, згідно з якими єдиним способом захисту прав позивача у цих справах може бути відшкодування завданої шкоди у грошовій формі, провадження у справі підлягає закриттю на підставі п. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону No590.

Як писав УНН, сьогодні ВС України продовжує розгляд позову родини Суркісів проти "ПриватБанку", яким та оскаржує застосування процедури bail-in.

У разі програшу держави, зобов’язання "ПриватБанку" сплачувати офшорним компанія Суркісів мільярди може призвести до обвалу всієї системи банків, вважає політолог Володимир Цибулько.

"Економіки для покриття у такому разі збитків немає. Це буде обвал економіки, крах", - сказав він.

Нагадаємо, що "ПриватБанк" вимагає перегляду попередніх судових рішень, за якими з нього на користь Суркісів було стягнуто майже 407 млн грн (у 2018 році). Підставою для подачі відповідних заяв стало встановлення "ПриватБанком" обставини, що в Лондонському суді Суркіси підтвердили свою спільну власність з колишнім акціонером банку в медіагрупі "1 + 1".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ДПСУ пояснили причини великих черг на "Шегинях" у бік Польщі

     • 13482 переглядiв

    Порошенко прийшов на допит у суді

     • 17772 переглядiв

    Кулеба розповів про пріоритети змін у МЗС на 2020 рік

     • 7758 переглядiв

    З початку року в Україні виявили понад 400 повій

     • 21322 переглядiв