sud-zakriv-zasidannya-po-prodovzhennyu-areshtu-ukrayinskim-moryakam

Суд закрив засідання по продовженню арешту українським морякам

 • 11240 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Лефортовський суд Москви закрив засідання, на якому буде розглядатися продовження арешту українським морякам, затриманих в Керченській протоці. Про це повідомляє УНН з посиланням на Дождь.

З клопотанням про проведення засідання в закритому режимі виступило слідство. На його думку, оголошення рішення суду спричинить за собою розголошення таємниці слідства.

Проти цього клопотання виступили адвокати моряків, зокрема, Ілля Новіков, який вказав, що в матеріалах справи немає жодного документа з грифом "секретно". Також він зазначив, що попередні засідання по запобіжному заходу українським морякам проходили у відкритому режимі. З тих пір, за його словами, у справі з'явилися тільки розписки і постанови про призначення експертиз. Суд задовольнив клопотання слідства.

Раніше УНН повідомляв, що в Росії не надали медичну документацію про стан здоров'я поранених українських військових, захоплених ФСБ.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП