sud-zavtra-rozglyane-apelyatsiyu-sap-u-spravi-okhendovskogo

Суд завтра розгляне апеляцію САП у справі Охендовського

 • 4836 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Апеляційний суд Києва продовжить розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу Печерського райсуду столиці, який зобов’язав САП або закрити кримінальне провадження щодо екс-голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, або передати обвинувальний акт щодо нього до суду. Про це повідомили УНН у САП.

Як зазначили у прокуратурі, засідання заплановане на 10:00, 25 вересня.

Попереднє засідання було призначене на 15 серпня, але не відбулося через те, що судді перебувають у відпустках.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту і зобов’язав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру у найкоротші терміни або передати обвинувальний акт за підозрою у хабарництві голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до суду, або ж закрити кримінальне провадження. 

25 квітня САП вдруге призупинила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо голови ЦВК Михайла Охендовського. 

Перед цим, 11 квітня 2018 року, Солом’янський районний суд Києва скасував постанову керівника САП Назара Холодницького про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови ЦВК Михайла Охендовського у отриманні неправомірної вигоди. 

Як повідомляв УНН, 13 грудня 2016 року детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину. Йдеться про “чорну бухгалтерію" "Партії регіонів”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП