sud-zavtra-rozglyane-obvinuvalniy-akt-stosovno-vishinskogo

Суд завтра розгляне обвинувальний акт стосовно Вишинського

 • 8089 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Подільський районний суд Києва у середу, 3 липня, розгляне обвинувальний акт стосовно керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого обвинувачують у державній зраді. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури АР Крим.

"Завтра, 3 липня 2019 року, о 17:00 у Подільському районному суді міста Києва… відбудеться судовий розгляд обвинувального акту стосовно керівника незареєстрованої організації "РИА Новости Украина" (Кирила Вишинського – ред.) за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади – ред.), 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – ред.), 111 (державна зрада – ред.), а також ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії – ред.), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – ред.) КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 травня Об’єднана палата Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду залишила без задоволення касаційну скаргу адвокатів Вишинського на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Як повідомляв УНН, Вишинського, якого підозрюють у державній зраді, затримали в Києві 15 травня 2018 року в результаті проведення СБУ обшуку в офісі видання. Йому інкримінували скоєння державної зради, кваліфікованої за частиною 1 статті 111 ККУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП