sud-zobovyazav-ofis-genprokurora-zakriti-spravu-tatarova

Суд зобов’язав Офіс генпрокурора закрити справу Татарова

 • 14158 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора закрити справу за підозрою заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова у пособництві в одержанні хабаря. Про це УНН повідомляє з посиланням на ухвалу суду.

Цитата

"Зобов'язати уповноваженого прокурора Офісу Генерального прокурора, який входить до групи прокурорів у кримінальному провадженні №52020000000000655 від 20.10.2020, вчинити процесуальну дію - прийняти постанову про закриття кримінального провадження №52020000000000655 від 20.10.2020 на підставі п.10 ч.1 ст.284 КПК України", - йдеться в ухвалі суду.

Деталі

В рішенні суду зазначено, що адвокат заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса подав скаргу на бездіяльність прокурора ОГП. Він зауважив, що у справі закінчився строк досудового розслідування, тому провадження підлягає закриттю.

Суд встановив, що адвокат Дубоноса 18 листопада 2021 року звернувся до прокурора ОГП з клопотанням про закриття справи, оскільки в ній закінчився строк розслідування. Проте прокурор так й не ухвалив рішення за клопотанням захисника. Слідчий суддя зазначив, що строки слідства у справі закінчилися, а тому всі отримані після цього докази можуть бути визнані недопустимими, адже була недотримана належна процедура проведення та завершення досудового розслідування.

Доповнення

Заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову особисто 21 грудня у НАБУ вручили повідомлення про підозру.

НАБУ і САП зазначили раніше, що заступнику голови Офісу Президента України повідомлено про підозру у причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Нацгвардії.

У НАБУ вказували, що заступник голови Офісу Президента України є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Дубонос (ч.3 ст.368 КК України) та колишній народний депутат, екскінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Максим Микитась (ч.3 ст.369 КК України).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП