sud-zobovyazav-sap-zakriti-spravu-schodo-okhendovskogo-abo-peredati-do-sudu

Суд зобов’язав САП закрити справу щодо Охендовського або передати до суду

 • 9974 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту і зобов’язав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру у найкоротші терміни або передати обвинувальний акт за підозрою у хабарництві голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до суду, або ж закрити кримінальне провадження. Про це йдеться у рішенні суду, передає УНН.

"Скаргу адвоката про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язати вчинити дії – задовольнити частково. Зобов’язати компетентних посадових осіб САП Генеральної прокуратури виконати вимоги ч.2 ст. 283 КПК України у кримінальному провадженні…", - зазначається в ухвалі.

Згідно з ч.2 ст. 283 КПК, прокурор зобов’язаний у найкоротший строк після повідомлення особі про підозру здійснити одну з таких дій:

  • закрити кримінальне провадження;
  • звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності;
  • звернутися до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру. захисник Охендовського підтвердила таке рішення суду.

Захисник Охендовського підтвердила таке рішення суду. При цьому, відповідаючи на уточнення, чи означає це рішення те, що САП має або закрити кримінальне провадження щодо голови ЦВК, або ж направити обвинувальний акт до суду, сказала, що так.

Водночас у САП заявили, що не отримували тексту рішення суду.

"Офіційно тексту не отримували. На судове засідання (прокурорів – ред.) не запрошували. У випадку, якщо це відповідає дійсності, будемо оскаржувати", - сказав УНН заступник керівника САП Володимир Кривенко.

Нагадаємо, 25 квітня САП вдруге призупинила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо голови ЦВК Михайла Охендовського.

Як повідомляв УНН, 13 грудня 2016 року детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину. Йдеться про “чорну бухгалтерію Партії регіонів”.

Українські Національні Новини

Політика