sud-zupiniv-peredachu-v-kontsesiyu-port-kherson-mininfrastrukturi-planuye-oskarzhiti-rishennya

Суд зупинив передачу в концесію порту Херсон, Мінінфраструктури планує оскаржити рішення

 • 19191 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Шостий апеляційний адміністративний суд зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури про затвердження результатів та визначення переможцем концесійного конкурсу стосовно держпідприємства "Херсонський морський торговельний порт". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури.

"3 лютого 2020 року за зверненням ТОВ "Спеціальна компанія морський порт Херсон" ухвалою Шостого апеляційного суду Києва в якості забезпечення позову зупинено дію наказу Міністерства інфраструктури № 16 від 21 січня 2020 року про затвердження результатів концесійного конкурсу та затвердження переможця концесійного конкурсу у порту Херсон", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що міністерство інфраструктури України не погоджується з вищевказаним рішенням суду та здійснює заходи, направлені на оскарження даного рішення в судовому порядку.

"Щодо причин скасування рішення про допущення ТОВ "Спеціальна компанія морський порт Херсон" до участі у концесійному конкурсі – Конкурсна комісія не отримала підтвердження наявності у компанії ТОВ "Спеціальна компанія морський порт Херсон" ліквідних активів (грошей на банківських рахунках або цінних паперів) у розмірі, еквівалентному 8 мільйонів доларів США", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, на концесію порту Херсон подали заявки чотири великі інвестори.

Нагадаємо, у Міністерстві інфраструктури України планують до кінця лютого визначитись з концесійними проектами чотирьох аеропортів.

Українські Національні Новини

Політика