sud-zvilniv-podatkovu-akademiyu-vid-splati-za-orendu-firmi-eks-rektora-melnika

Суд звільнив податкову академію від сплати за оренду фірмі екс-ректора Мельника

 • 9928 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. На Київщині упереджено стягнення з держави коштів у сумі понад півмільйона гривень комерційною установою. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області, передає УНН.

“Завдяки принциповій позиції прокуратури області Київським апеляційним господарським судом скасовано незаконне рішення про безпідставне стягнення з Національного Університету Державної податкової служби України орендної плати у розмірі понад півмільйона гривень”, — йдеться у повідомленні.

Установлено, що комерційна установа звернулась до суду з вимогою про стягнення з Університету коштів за користування об’єктом нерухомого майна, який перебував у державній власності та незаконно відчужений колишнім керівництвом Університету вказаній установі, яку пов’язують з колишнім ректором податкового Університету Петром Мельником.

У прокуратурі наголошують, що незаконність вибуття із державної власності вказаного нерухомого майна встановлена рішеннями судів за позовами органів прокуратури.

Як повідомляв УНН, Мельник обвинувачувався у незаконному відчуженні майна, яке перебувало в оперативному управлінні Національної академії ДПС України, і знаходилось в Київській, Хмельницькій областях, а також у м. Сімферополь.
Завдана державі шкода оцінювалась у суму понад 33 млн грн.

Нагадаємо, 5 грудня 2017 року Бородянський районний суд Київської області визнав невинним екс-ректора Національної академії ДПСУ Петра Мельника, який обвинувачувався у розтраті нерухомого майна, що належало цьому вишу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП