suddya-pishov-do-naradchoyi-kimnati-obirati-zapobizhniy-zakhid-avakovu-molodshomu

Суддя пішов до нарадчої кімнати обирати запобіжний захід Авакову-молодшому

 • 8695 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо поданого клопотання САП та НАБУ про обрання запобіжного заходу сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру у вигляді арешту з можливістю внесення застави у сумі 5 млн грн, передає кореспондент УНН.

"Слідчий суддя видаляється до нарадчої кімнати, по виходу з якої буде оголошена резулятивна частина ухвали", - сказав суддя Віталій Українець.

Під час судового засідання прокурор зазначив, що слідством зібрано достатньо доказів, аби стверджувати про обґрунтованість підозри Олександру Авакову у "вчиненні підбурення службових осіб Міністерства внутрішніх справ до розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах при здійсненні державних закупівель".

У зв’язку з цим, прокурори САП просили обрати для О.Авакова арешт і як альтернативу визначити заставу у розмірі 5 млн грн.

Водночас, захисники заявили, що підозра, оголошена їхньому підзахисному, є необґрунтованою і не підтверджена реальними доказами. Тому клопотання САП не підлягає задоволенню у повній мірі.

Сам Олександр Аваков заявив, що вважає справу проти нього "максимально політично заангажованою".

Нагадаємо, 31 жовтня двом затриманим у справі "рюкзаків Авакова" повідомили про підозру.

Згодом стало відомо, що підозру оголосили і третьому затриманому в цій справі. Одним із них став син голови МВС Арсена Авакова Олександр.

Зокрема, О.Авакова підозрюють у вчиненні злочину, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Голову господарського суду в Сумах взяли на хабарі

     • 12522 переглядiв

    Затримання сина Авакова безпідставне - адвокат

     • 9352 переглядiв