sudno-nord-vtretye-vistavili-na-auktsion

Судно "Норд" втретє виставили на аукціон

 • 9221 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" оголосило дату проведення чергових торгів арештованого судна "Норд". Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт "СЕТАМ".

"Дата проведення аукціону: 11 лютого 2019 року о 9:00", - йдеться у повідомленні.

За даними підприємства, ціну знову знизили - стартова ціна наразі становить 1 359 163 грн, що є на 8% менше, ніж на попередніх торгах (1 468 473 грн). Таким чином, стартову ціну судна з перших електронних торгів знизили на 18%. Натомість гарантійний внесок для участі у торгах став більше і становить 121 963,58 грн (порівняно з 101 636 грн на минулих торгах).

Раніше Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, у коментарі УНН повідомило, що спробує знову продати судно "Норд". У Нацагентстві зазначили, що стартова ціна лота на повторних електронних торгах встановлюється не менше ринкової вартості активу та не може бути зменшеною більше ніж на 20% його вартості на перших електронних торгах.

Нагадаємо, 25 березня 2018 року у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника "Норд", приписане до одного з портів окупованої АР Крим, під прапором РФ.

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала судно "Норд" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) відповідно до рішення суду.

Як повідомляв УНН, держпідприємство "СЕТАМ" уже два рази не змогло провести торги з продажу арештованого кримського риболовецького судна "Норд".

Українські Національні Новини

Економіка