sudno-nord-znovu-sprobuyut-prodati

Судно "Норд" знову спробують продати

 • 22351 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, здійснює заходи з організації проведення повторних електронних торгів арештованого судна “Норд”. Про це повідомили в АРМА у відповідь на інформаційний запит УНН.

"Так, наразі АРМА здійснюються заходи з організації проведення повторних електронних торгів", - зазначили в агентстві.

Після проведення оцінки судна, воно буде виставлене на повторні електронні торги, організатором яких також стане ДП "СЕТАМ" OpenMarket Міністерства юстиції України.

В агентстві зазначили, що стартова ціна лота на повторних електронних торгах встановлюється не менше ринкової вартості активу та не може бути зменшеною більше ніж на 20% його вартості на перших електронних торгах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа капітана “Норд”: що відомо

Одержані від реалізації судна кошти будуть зараховані на депозитні рахунки Національного агентства, а потім перераховані до державного бюджету.

У відомстві додали, що наразі судно ошвартоване біля причалу №9 Бердянського морського порту (м. Бердянськ, вул. Горького, 6).

Нагадаємо, 25 березня 2018 року у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника “Норд”, приписане до одного з портів окупованої АР Крим, під прапором РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ заявили, що сім "російських" моряків з судна "Норд" обміняли на сім українських

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала судно “Норд” Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) відповідно до рішення суду. 

Як повідомляв УНН, держпідприємство "СЕТАМ" уже два рази не змогло провести торги з продажу арештованого кримського риболовецького судна "Норд". 

Українські Національні Новини

Економіка