sudova-vlada-prosit-prezidenta-i-premyera-virishiti-pitannya-z-zabezpechennya-okhoroni-sudiv

Судова влада просить Президента і Прем’єра вирішити питання з забезпечення охорони судів

 • 53575 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Судова влада звернулася з листами до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана стосовно забезпечення приміщення судів в Україні належною охороною. Про це йдеться у повідомленні прес-служби судової влади, передає УНН.

У судовій владі зазначили, що залишається невирішеним питання стосовно підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорони приміщень судів тощо. Вони наголошують, що МВС не виконується закон "Про судоустрій у статус суддів".

"Неодноразові звернення органів судової влади до Кабінету Міністрів України та Міністерства внутрішніх справ України, а також проведені міжвідомчі наради з метою вирішення порушеного питання позитивного результату не дали", - наголошується у повідомленні.

У зв’язку з цим, зауважили у прес-службі, керівники вищих органів судової влади у своїх листах просили Президента України та Прем’єр-міністра України сприяти врегулюванню ситуації.

Крім того, у судовій владі повідомили, що на здійснюють правосуддя 675 судів, які розташовані у 801 будівлі, з яких 453 не охороняються взагалі, 187 – тільки вдень, 5 – лише вночі. При цьому підрозділи Національної поліції України цілодобово охороняють тільки 146 приміщень.

Українські Національні Новини

Політика