sudove-rishennya-pro-nezakonnu-likvidatsiyu-banku-mikhaylivskiy-pidtverdzhuye-nevinuvatist-i-doroshenka-advokati

Судове рішення про незаконну ліквідацію банку "Михайлівський" підтверджує невинуватість І.Дорошенка - адвокати

 • 11620 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Рішення суду про незаконну ліквідацію банку "Михайлівський" спростовує звинувачення прокуратури в умисному доведенні банку до банкрутства його керівництвом. Про це УНН повідомили адвокати екс-голови правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка.

Рішення суду про незаконну ліквідацію "Михайлівського" свідчить про порушення законодавства з боку Нацбанку і умисне виведення з ринку "здорового" банку, пояснили юристи.

"Окружний суд міста Києва встановив, що банк "Михайлівський" було ліквідовано передчасно і безпідставно. Крім того, суд спростував дані про нанесення збитків державі з боку правління банку "Михайлівський".

Це автоматично знімає звинувачення з колишнього керівника банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка, якого всупереч здоровому глузду і нормам закону, утримують під вартою вже більше восьми місяців", - підкреслили вони.

Адвокати також повідомили про тиск на суд з боку органів влади.

"Тримання під вартою невинної людини є грубим порушенням прав людини з міжнародних конвенцій, ратифікованих Україною. Ми зараз фіксуємо запеклий тиск на суд стороною обвинувачення. Всі ці факти ляжуть в основу звернення до Європейського суду з прав людини.

Зараз же вся боротьба зосереджена навколо апеляційного адміністративного суду. Якщо він не піддасться на тиск і підтвердить рішення першої інстанції про незаконну ліквідацію банку "Михайлівський", прокуратура змушена буде припинити незаконне переслідування невинної людини і нарешті взятися за винних у незаконній ліквідації "Михайлівського" - Нацбанк і Фонд гарантування вкладів фізосіб. Хоча останній сценарій малоймовірний через політичну кон'юнктуру", - підкреслили адвокати.

Українські Національні Новини

Політика