sumnivna-deklaratsiya-vinnitskogo-deputata-zalishilasya-poza-uvagoyu-nazk

Сумнівна декларація вінницького депутата залишилася поза увагою НАЗК

 • 8387 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції не перевіряло декларації депутата Вінницької облради, лідера місцевої фракції “Самопоміч” Вадима Соляника. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у НАЗК.

Зазначимо, що журналісти УНН виявили сумнівні дані в декларації депутата, які можуть свідчити або про незаконне збагачення, або про ухиляння від сплати податків депутатом, тож редакція звернулася до компетентних органів для перевірки інформації.

До прикладу, Соляник у своїй декларації за 2014 рік вказав, що мав сукупний дохід у розмірі 14,5 тис. грн за рік або 40 грн в день, але при цьому у 2016 році в нього з’явилося 43 тис. доларів готівкою (1 115 000 грн), а в 2017 року він придбав Audi A8 за 1 тис. грн. 

У НАЗК запевнили, що орган перевірить декларації Соляника, згідно з пунктом 7 розділу II та пунктами 3-5 розділу III Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Примітно, але пункт 3 розділу ІІІ Порядку, на який посилається НАЗК, зобов'язує відомство перевіряти декларації чиновників на підставі отриманої, в тому числі, від ЗМІ інформації про можливе декларування недостовірних відомостей.

Також зазначимо, що після дослідження декларації Соляника, УНН виявив його активність у забороненій російській мережі “Вконтакте”, тож наразі редакція очікує офіційних коментарів з боку керівництва всеукраїнського об’єднання “Самопоміч”.

Нагадаємо, раніше НАЗК не виявило конфлікту інтересів у нардепа, який володіє VIP-літаком. Йдеться про депутата ВР Віталія Хомутинніка, який пройшов у парламент у 2002 році у віці 26 років, і на сьогодні володіє 39 компаніями, включаючи кіпрські, приватним літаком Gulfstream G280 вартістю близько 20 млн дол. та низкою інших предметів розкоші.

Українські Національні Новини

Політика