sumnivni-borgi-za-gaz-ne-vplivatimut-na-subsidiyu-minsotspolitiki

"Сумнівні" борги за газ не впливатимуть на субсидію - Мінсоцполітики

 • 9134 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У Міністерстві соціальної політики заявили, що несплата за незаконні дорахування споживачам обсягів спожитого природного газу не вплине на субсидії, які будуть перепризначати в травні. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу міністерства.

Міністерство соціальної політики України ініціювало зміни до Постанови Кабміну, які передбачають право субсидіантів на автоматичне перепризначення допомоги на новий період за наявності "сумнівного" боргу за газ. Це пов'язано з тим, що субсидіантам останнім часом приходять платіжки зі значними боргами.

"Природа цих боргів для них є незрозумілою, оскільки за спожитий їхнім домогосподарством газ, вони розраховуються вчасно. Тому за пропозицією Мінсоцполітики Уряд прийняв рішення не враховувати ці "сумнівні борги", - повідомили у Мінсоцполітики.

Зазначається, що у травні усі постачальники природного газу будуть зобов’язані надати у місцеві управління соцзахисту інформацію щодо наявності простроченої заборгованості без вказання нарахувань за так звані коефіцієнти. На основі цієї інформації й будуть перепризначатися субсидії.

У Мінсоцполітики зауважили, що ті сім’ї, які розраховуються за газ вчасно і в повному обсязі, отримають право на готівкову субсидію.

Щодо тих громадян, які матимуть борги за спожитий ними газ, то вони будуть переведені на безготівкову форму монетизації.

Борги сумнівного походженні ні в першому, ні в другому випадку, не впливатимуть на процес перепризначення субсидій.

Як повідомляв УНН, комітет Ради схвалив рекомендації щодо забезпечення монетизації субсидій.

Українські Національні Новини

Політика