sumshchyna-armiitsi-rf-obstrilialy-11-prykordonnykh-hromad-ye-poranenyi

Сумщина: армійці рф обстріляли 11 прикордонних громад, є поранений

 • 40448 переглядiв

У п'ятницю, 22 березня, російські окупанти 60 разів обстріляли 11 громад Сумської області, спричинивши 280 вибухів та поранивши щонайменше одного мирного мешканця.

Російські загарбники 60 разів обстріляли Сумську область у п’ятницю 22 березня. Цілили по 11 громадам розташованим у прикордонній зоні. Через ці атаки поранення зазнала щонайменше одна людина. Про ситуацію в регіоні розповіли у Сумській ОВА, передає УНН.

Протягом дня росіяни здійснили 60 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 280 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Свеська, Середино-Будська громади

– повідомили в Сумській ОВА.

Деталі

Згідно з інформацією від ОВА через ворожі обстріли в Білопільській громаді під час авіаудару була травмована одна цивільна людина. Зазначається що росіяни вкотре скинули на ОТГ КАБи. Крім того по громаді окупанти били ще й з танку, гранатомету СПГ, артилерії, РСЗВ , а також некоравними ракетами та дронами-камікадзе типу "FPV".

У п’ятницю окупанти завдали авіаудару НАР у по жителям Великописарівської громади. Також тут фіксували скидання ВОГів з БПЛА, обстріли з артилерії, міномету, РСЗВ й обстріл дроном-камікадзе типу "FPV".

Краснопілля армійці рф атакували ворожим БпЛА, мінометами, артилерією й FPV-дроном.

По Середино-Будській громаді окупанти вдарили з гранатомету АГС, РСЗВ та завдали ударів дронами-камікадзе типу "FPV".

Новослобідську, Шалигинську й Миропільську громади росіяни атакували з артилерії й мінометів. По останній ворог завдав ще й ударів ВОГами, які він скинув з БПЛА.

По Свеській ворог здійснив атаки зі стрілецької зброї. Миколаївську й Хотінську ОТГ росіяни обстріляли з артилерії. А Юнаківську – мінометами.

Ніяких наступальних угрупувань на Сумському напрямку противник не створює - Павлюк22.03.24, 15:30 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна