sumshchyna-rosiiany-obstrilialy-10-hromad-ye-zhertvy-ta-ruinuvannia

Сумщина: росіяни обстріляли 10 громад, є жертви та руйнування

 • 31403 переглядiв

У понеділок було зафіксовано 170 вибухів у 10 населених пунктах прикордонної Сумської області, коли російські війська обстріляли регіон артилерією, мінометами, мінами, безпілотниками та авіаударами, поранивши 3 людей у місті Суми.

На Сумщини у понеділок пролунало 170 вибухів. Окупанти обстріляли 10 громад у прикордонні. Про ситуацію в регіоні йдеться у вечірньому звіті Сумської ОВА, передає УНН.

Протягом дня росіяни здійснили 38 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 170 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади.

– повідомили в ОВА.

Деталі

Зазначається, що по Великописарівській та Миропільській громадах ворог бив з артилерії та мінометів.

На мешканців Есманьської ОТГ загарбники скинули 21 міну. Також тут були обстріли з артилерії, РСЗВ та авіаційний удар касетним боєприпасом ШОАБ.

Краснопілля росіяни атакували дронами, з яких скидали ВОГи та один раз вгатили баражуючим боєприпасом "Ланцет".

Білопілля загарбники впродовж понеділка атакували з артилерії, FPV-дрону з підвішеним ВОГ та завдали авіаційного удару КАБами.

Авіаудари по Білопіллю: рятувальники показали місто після авіаційних ударів08.04.24, 21:24 • [views_0]

По Хотінській громаді окупанти вдарили з артилерії. А Шалигинську та Зноб-Новгородську – атакували мінами.

По Середино-Будді армійці рф били з РСЗВ, мінометів та артилерії.

Не минулось і без атак у Сумській громаді.

Внаслідок авіаційного удару, який росіяни здійснили після 15-ї години по обласному центру, поранення різного ступеня тяжкості отримали три людини. Усім оперативно надано необхідну медичну допомогу. Пошкоджено адміністративну будівлю підприємства. Виникло загорання сухої рослинності на площі 150 м. кв. Наразі пожежу ліквідовано.

– йдеться в повідомленні.