sumska-oblast-okupanti-iz-sau-obstrilyali-budinki-mirnikh-meshkantsiv

Сумська область: окупанти із САУ обстріляли будинки мирних мешканців

 • 176654 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Російські загарбники обстріляли із САУ будинки мирних мешканців у селі Кияниця (Юнаківська громада). Про це в Telegram повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, інформує УНН.

 

Деталі

Живицький зазначив, що сьогодні, 2 жовтня, зранку російські окупанти обстріляли із САУ будинки мирних мешканців у селі Кияниця (Юнаківська громада). Снаряди розривалися посеред дороги та на городах і подвір'ях. Три будинки значно пошкоджені. Від вибуху позносило огорожі, вибиті вікна в помешканнях.

"Власниця одного будинку розповідає: ледь встигли сховатися у погріб із 12-річною внучкою. Їх хата зазнала найбільших ушкоджень, тож сьогодні ночуватимуть у сусідки. Ще в одній оселі вибиті вікна та побиті осколками газові труби", - йдеться в повідомленні голови ОВА.

Зазначається, що у селі газ тимчасово перекрили, працюють аварійні служби. У гаражах пошкоджені дві автівки. В одному з домогосподарстві повбивало курей.

На місці вибухів працюють піротехніки - можливо, є нерозірвані боєприпаси. Також у громаді частково немає електроенергії - пошкоджені лінії. Працюють аварійні бригади.

"Усі пошкодження осель фіксуються, людям надається першочергова допомога: матеріали для відновлення. Також залучаємо працівників ДСНС та небайдужих громадян для ладнання осель", - наголосив Живицький.

Нагадаємо 

2 жовтня ранці російські війська обстріляли Хотінську громаду Сумської області із самохідної артилерійської установки – зафіксовано чотири "прильоти".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП