sumy-likaria-i-yoho-spilnyka-zvynuvachuiut-u-vydachi-falshyvykh-dovidok-za-dollar3-000-dlia-nezakonnoho-peretynu-kordonu

Суми: лікаря і його спільника звинувачують у видачі фальшивих довідок за $3 000 для незаконного перетину кордону

 • 28805 переглядiв

Лікаря та його спільника звинуватили в організації незаконного перетину кордону та видачі фальшивих медичних довідок за $3 000, щоб допомогти людям ухилитися від військової мобілізації в Сумській області.

На Сумщині викрито схему незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон. Лікар та його спільник підозрюються в сприянні цій діяльності. Суд застосував запобіжні заходи до підозрюваних. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, місцевий мешканець міста Сум спланував заробити гроші, організувавши систему ухилення від мобілізації для тих, хто хотів виїхати з країни. Він уклав угоду з лікарем Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради "Обласна клінічна спеціалізована лікарня", щоб той видавав медичні висновки про непридатність до військової служби.

За пакет документів для однієї особи підозрювані вимагали 3000 доларів.

Відтак, за процесуальним керівництвом Окружної прокуратури міста Суми, лікарю Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради "Обласна клінічна спеціалізована лікарня" та його спільнику пред'явлено звинувачення за організацію та сприяння незаконному перетину кордону України, а також за одержання неправомірної вигоди.

Наразі суд обрав медику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а його спільник перебуває під домашнім арештом.

Двоє чоловіків спробували виїхати за кордон в обшивці багажника авто03.02.24, 21:56 • [views_0]

Юлія Котвицька

Війна