superrozpovsyudzhuvach-iz-britaniyi-priviz-koronavirus-iz-singapuru-i-zaraziv-11-lyudey

"Суперрозповсюджувач" із Британії привіз коронавірус із Сінгапуру і заразив 11 людей

 • 13643 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Бізнесмен із Великої Британії, який першим серед британців заразився на новий коронавірус у Сінгапурі, не дотримався карантину і поширив вірус на 11 людей у трьох країнах. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

"Три тижні тому, коли знання про коронавірус ще були в зародковому стані, чоловік середнього віку з Хоува, Східний Сассекс (Велика Британія - ред.), поїхав до Сінгапуру на конференцію… Внаслідок поїздки бізнесмен з Сассекса підхопив уханський коронавірус, і вже через кілька днів після конференції, як вважають, він передав хворобу щонайменше 11 британцям у трьох країнах, що викликає занепокоєння щодо небезпеки, яку становлять так звані суперрозповсюджувачі", - повідомили в ЗМІ.

Вказано, що після конференції британець поїхав на французький гірськолижний курорт Les Contamines-Montjoie поблизу Монблана, де пробув із сім’єю між 24 та 28 січня. Він повернувся до Британії на літаку.

"Незважаючи на те, що він мав вірус, і мав дотримуватись два тижні карантину під час інкубаційного періоду, він повернувся додому і ввечері 1 лютого відвідав місцевий паб "Гренадер" у Хоуві. Лише після того, як організатори конференції повідомили, що інший делегат захворів на коронавірус – він попередив органи охорони здоров’я та отримав позитивний результат тесту", - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що після того почали досліджувати всіх, з ким контактував бізнесмен, щоб перевірити їх на новий коронавірус. П’ятьох працівників пабу "Гренадер" помістили на карантин. Після того стало відомо, що п’ять британців, включаючи дев’ятирічну дитину, отримали позитивні результати тесту на новий коронавірус. Вони захворіли на гірськолижному курорті у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Петербурзі жінка замкнула електроланцюг, зламала замок і втекла з коронавірусного карантину

Згодом повідомили про ще одного чоловіка, який живе на іспанському острові Майорці, який отримав позитивний результат на коронавірус після відвідин цього курорту.

У понеділок на коронавірус захворіло ще четверо британців – троє чоловіків та жінка у Брайтоні. Вони контактували з зараженим у Франції.

"Це не особливо дивно, але, схоже на те, що хворий передав інфекцію надзвичайно великій кількості контактів. Як такого, його можна назвати суперрозповсюджувачем", - сказав лікар-інфекціоніст Ендрю Фрідман.

Вказано, що наразі "суперрозровсюджувач" перебуває в ізоляторі лікарні Сент-Тома в Лондоні. Триває виявлення та ізоляція людей, що контактували з ним. Це також стосується і пасажирів літака, який чоловік прилетів з Франції.

Нагадаємо, перші два випадки захворювання на новий коронавірус в Великій Британії виявили 31 січня.

Українські Національні Новини

Здоров'я