supertayfun-nakriv-kitay-evakuyovano-ponad-2-5-mln-osib

Супертайфун накрив Китай: евакуйовано понад 2,5 млн осіб

 • 10084 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Супертайфун "Мангхут" у неділю о 17:00 вийшов на сушу в районі міста Цзянмень в південно-китайській провінції Гуандун, швидкість вітру при цьому досягала 162 км на годину. Про це повідомила метеорологічна служба провінції, передає УНН з посиланням на Сіньхуа.

Станом на 18:00 у неділю, в провінції було евакуйовано більш 2,52 млн осіб, понад 48 тис. риболовецьких суден були відкликані в порти.

На більш ніж 29 тис. будівельних об'єктів були припинені роботи, закрилися для відвідування 640 туристичних визначних пам'яток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південь Китаю накрив тайфун

В аеропортах Гуанчжоу і Шеньчженя були скасовані всі рейси. У провінціях Гуандун і Хайнань (південний Китай - ред.) скасовані всі високошвидкісні і частина звичайних поїздів.

За даними Національного метеорологічного центру (НМЦ) Китаю, до 23:00 в неділю тайфун досяг території Гуансі-Чжуанського автономного району.

Станом на 19:00 у неділю, в автономному районі було евакуйовано близько 228 тис. осіб, в аеропорту Наньнін, адміністративного центру регіону, були скасовані 98 авіарейсів. Також у неділю було повністю припинено залізничне сполучення між Гуансі-Чжуанському АР і провінцією Гуандун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Число жертв тайфуну "Мангхут" на Філіппінах зросла

У приморських містах Бейхай, Ціньчжоу і Фанченган в порти були повернуті понад 8000 риболовецьких суден, скасовані заняття в місцевих школах.

Нагадаємо, тайфун "Мангхут", який раніше став причиною масових руйнувань на Філіппінах, досяг берегів Китаю, в результаті чого в Гонконзі постраждали більше 100 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу