suprovodzhuvav-tekhniku-okupantiv-na-kiyiv-sbu-zatrimala-agenta-rf

"Провів" техніку окупантів до околиць Києва: СБУ затримала агента рф

 • 131607 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Служба безпеки України затримала агента рф, який "провів" до околиць Києва понад 120 одиниць техніки російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає УНН.

Цитата

"Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила ворожого агента, який у перші дні повномасштабного вторгнення рф "провів" із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупантів", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними СБУ, російські спецслужби завербували жителя Сумщини, який з перших днів тимчасової окупації регіону почав активно співпрацювати з ворогом, запропонувавши стати провідником і показати безпечні шляхи до Києва.

Після деокупації регіону він продовжив співпрацювати з фсб рф: збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння сил оборони.

Цитата

“Фігурант передавав працівникам фсб координати військових об’єктів із прив’язкою до місцевості. Для комунікації використовував закриті канали електронного зв’язку. Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – додали в СБУ.

Нагадаємо

27 липня стало відомо, що Служба безпеки України затримала жителя Сумщини, який передавав російським окупантам дані щодо переміщення військової техніки ЗСУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП