suprun-nazvala-simptomi-infarktu-u-zhinok

Супрун назвала симптоми інфаркту у жінок

 • 21750 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Серцевий напад проявляється болем, який носить пекучий чи стискаючий характер, або дискомфортом і важкістю за грудиною. Це триває кілька хвилин або відступає і знову повертається. При цьому, чоловіки та жінки відрізняються фізіологічно, і серцевий напад може проявлятися у жінок не так, як у чоловіків. Про це написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає УНН.

"На мені наче сидить слон", - кажуть ті, хто це пережив. Але в жінок це може проявлятися інакше:

  • Можуть боліти одна чи обидві руки, шия, плечі, щелепа чи живіт;
  • Часто болить між лопатками;
  • Дихання може стати частим і поверхневим, але при цьому нічого не болітиме;
  • Може з’явитися виражена слабкість, кинути в холодний піт, або виникне запаморочення і нудота", - написала Супрун.

Вона наголосила: при таких симптомах потрібно негайно викликати "швидку". За словами в.о. міністра, можна прийняти ацетилсаліцилову кислоту, яка зупиняє згортання крові і утворення тромбів, а якщо в людини поруч із вами зупинилося дихання, перш за все треба телефонувати "103" і зробити непрямий масаж серця, поки дихання не відновиться.

Супрун пояснила, що інфаркт стається, коли постачання крові до серця в певній ділянці критично зменшується чи припиняється.

"Причина цьому — передусім, звуження коронарних судин через атеросклероз чи тромб. Ділянка серця, що не отримує кисень, поступово помирає. Тому так важливо вчасно відновити кровообіг в серці", - зазначила Супрун.

Крім того, вона закликала консультуватися з медиками щодо ризиків розвитку серцево-судинних хвороб.

"Щоби ваше серце та судини були в безпеці - консультуйтесь зі своїм сімейним лікарем щодо ризиків розвитку серцево-судинних хвороб (за потреби він направить до кардіолога), кидайте курити, багато рухайтесь та слідкуйте за своїм раціоном", - порадила в.о.міністра.

Як повідомляв УНН, Супрун заборонила їсти грейпфрути при прийомі антидепресантів.

Українські Національні Новини

Суспільство