suputnik-sentinel-2b-priyednayetsya-na-orbiti-do-brata-bliznyuka

Супутник Sentinel-2B приєднається на орбіті до "брата-близнюка"

 • 18663 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Супутник Sentinel-2B готовий у ніч на вівторок вирушити на орбіту із космодрому Куру у Французькій Гвіані, передає УНН з посиланням на euronews.

Новий супутник Європейського космічного агентства Sentinel-2B повинен надавати інформацію про Землю для програми моніторингу довкілля “Коперник”. Його багатоспектральна камера фіксуватиме у своїх зображеннях усі зміни поверхні та рослинності на нашій планеті.

Sentinel-2B, масою в 1,1 тонну, з висоти 786 км передаватиме зображення у 13 спектральних каналах з чіткістю зображення 10, 20 або 60 метрів. Унікальна ширина смуги огляду складе 290 кілометрів.

Це вже другий супутник із сім‘ї Sentinel після його брата-близнюка Sentinel-2А. Вони обидва володіють “кольоровим зором”. Ці супутники можуть також застосовуватися при ліквідації наслідків стихійних лих.

Місія Sentinel-2 включає тандем двох супутників, що перебувають на одній орбіті. Кожен з них має огляд 180 градусів і забезпечує оптимальне покриття і передачу даних. Ці супутники виконують політ по орбіті кожні 100 хвилин, забезпечуючи покриття всієї поверхні Землі, великих островів, континентальних водойм і прибережних вод кожні п‘ять днів.

Проект реалізовується під керівництвом Європейської Комісії у партнерстві з Європейським космічним агентством.

Sentinel-2А, який має таку ж конструкцію, як і його наступник, був виведений на орбіту 23 червня 2015 року. Він уже довів високу ефективність у вирішенні поставлених завдань. Зображення, які знімає Sentinel-2А, доступні всім користувачам на сайті проекту.

Українські Національні Новини

Новини Світу