suputnikovi-znimki-kladovische-naymantsiv-vagnera-v-krasnodarskomu-krayi-shvidko-rozshiryuyetsya

Супутникові знімки: кладовище найманців Вагнера в Краснодарському краї швидко розширюється

 • 1338666 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. На супутникових знімках Maxar Краснодарського краю видно цвинтар, що швидко розширюється, де поховано багато з тих, хто загинув у боях у складі найманців Вагнера, передає УНН.

Деталі

Фотографії свіжих могил біля станиці Бакинської Краснодарського краю вперше почали з'являтися в соціальних мережах у грудні. А 2 січня росЗМІ показали, що засновник Вагнера євген пригожин відвідав це місце та поклав вінок на одну з могил.

"Тут ми ховаємо бійців, які у заповіті вказали, що хочуть бути тут похованими", – пояснив пригожин. "Або сироти і ті, чиї тіла з якихось причин не хочуть забирати родичі".

На супутникових знімках, зроблених 24 листопада 2022 року, видно три ряди могил на новій ділянці. Коли пригожин приїжджав на початку січня, він сказав, що було вирито 93 могили. На іншому супутниковому знімку Maxar, зробленому 24 січня, ділянка вже практично заповнена, з 14 додатковими рядами.

Додамо

Міністерство фінансів США у четвер визнало Вагнера транснаціональною злочинною організацією та наклало низку санкцій на транснаціональну мережу, яка її підтримує.

Українські Національні Новини

Новини Світу