surkov-rf-vislovila-ssha-zauvazhennya-schodo-zakonu-pro-reintegratsiyu-donbasu

Сурков: РФ висловила США зауваження щодо закону про реінтеграцію Донбасу

 • 16934 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Російська сторона на переговорах у Дубаї звернула увагу представників США на закон України про реінтеграцію Донбасу. Про це в суботу заявив помічник президента РФ Владислав Сурков за підсумками зустрічі зі спецпредставником держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Російська делегація також звернула увагу американської сторони на так званий закон України про реінтеграцію. На момент переговорів текст цього закону не був опублікований", - заявив В.Сурков і вказав свою позицію щодо мети закону, яку він вбачає у "запізнілій легалізації" дій української влади на Донбасі, які він назвав "незаконними".

Також помічник президента РФ Володимира Путіна заявив про нібито "економічну блокаду" з боку української влади. Він вказав також на нібито "обмеження свободи пересування і так далі", зауваживши, що, на його думку, закон про реінтеграцію закріплює ці практики, підбиваючи під них юридичну базу".

"Крім того, наголосили на необхідності проконтролювати, щоб в законі не з'явилися положення, які прямо суперечать мінському комплексу заходів. Американці адекватно реагували на висловлені занепокоєння", - заявив В.Сурков.

Нагадаємо, 26 січня у Дубаї відбулися переговори К.Волкера і В.Суркова щодо питання України. За підсумками зустрічі помічник президента РФ заявив, що нові пропозиції США щодо України виглядають цілком реальними.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106470 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102715 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100579 переглядiв

    Новини по темі

    Росія розмістила системи С-400 в Надволжі

     • 12750 переглядiв

    В Україні досі без світла 21 населений пункт

     • 10734 переглядiв

    Україна скоротила запаси газу у ПСГ до 13 млрд куб. м

     • 13488 переглядiв

    Поліція Амстердаму уточнила деталі стрілянини

     • 11354 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 18080 переглядiв