suschenka-pomistili-do-kartseru-ombudsmen

Сущенка помістили до карцеру – Омбудсмен

 • 11354 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Українського журналіста Романа Сущенка помістили до карцеру і знущаються з нього. Про це повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає УНН.

"Його дружина повідомила, що Романа помістили до карцеру та відверто знущаються з нього. Співробітники колонії примушують Романа прокидатися раніше усіх в’язнів – о 5 ранку – та вилучають постільні речі", – написала Денісова.

Вона додала, що звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою негайно з’ясувати підстави поміщення Сущенка до карцеру та здійснити необхідні дії щодо відновлення порушених прав українця.

Нагадаємо, Романа Сущенка, утримуваного в російській в’язниці, остаточно засудили в Росії до 12 років колонії суворого режиму.

Український журналіст був затриманий в Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинуватила Сущенко в шпигунстві та роботі на українську розвідку. У Міноборони заяви ФСБ РФ про приналежність журналіста до підрозділу Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає.

Українські Національні Новини

Політика