sutichki-stalisya-u-braziliyi-cherez-moratoriy-na-zrostannya-derzhvidatkiv

Сутички сталися у Бразилії через мораторій на зростання держвидатків

 • 11173 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Більш ніж в десяти штатах Бразилії демонстранти вступили в зіткнення з поліцією, після того як сенат країни ухвалив спірну поправку до конституції, що дозволяє заморозити зростання державних витрат на 20 років, передає УНН з посиланням на ВВС.

У столиці країни, Бразиліа, учасники протестів підпалили автобус і пройшли маршем до офісів телеканалу Globo TV, який, на їхню думку, підтримує захід.

У Сан-Паулу, найбільш населеному місті країни, учасники протестів напали на штаб-квартиру Федерації промисловості, яка об'єднує великі підприємства регіону.

Закон накладає 20-річний мораторій на зростання держвидатків, які можна буде нарощувати лише на величину інфляції минулого року.

Опозиція стверджує, що такий захід найсильніше вдарить по найменш захищених верствах населення і особливо негативно позначиться на ситуації з освітою і охороною здоров'я, які і без того серйозно недофінансовуються державою.

Для затвердження закону було необхідно набрати 49 сенаторських голосів. У підсумку "за" проголосували 53 людини, "проти" - 19.

Перевага виявилася дещо меншою, ніж очікувала влада, проте це все одно велика перемога нового президента країни Мішела Темера, які вступив на цю посаду 31 серпня. Обмежуючи зростання витрат, він сподівається вивести країну з глибокої за останні десятиліття рецесії.

Українські Національні Новини

Новини Світу