svidok-pidtverdiv-pidpis-yanukovicha-na-listi-do-putina-z-prokhannyam-vvesti-viyska

Свідок підтвердив підпис Януковича на листі до Путіна з проханням ввести війська

 • 12795 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко підтвердив наявність підпису екс-президента Віктора Януковича на його листі-зверненні до президента російської Федерації Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України. Про це Єльченко заявив сьогодні в судовому засіданні Оболонського районного суду Києва, який розглядає справу про державну зраду Януковича, передає кореспондент УНН.

“Чуркін був знервований відсутністю інформації про те, що відбувається у Криму, і це звернення (Януковича-ред.) певним чином, на думку російської сторони, певним чином пояснювало перебування їхніх військ у Криму... На цьому засіданні, 3 березня 2014 року, пан Віталій Чуркін продемонстрував листа за підписом Януковича з проханням до Президента Путіна ввести війська... Так, там стояв підпис Януковича”, — сказав Єльченко.

Він зазначив, що українська сторона надсилала своїм російським колегам ноти з проханням пояснити, що відбувається у Криму, але відповідей не отримали.

Нагадаємо, лист екс-президента Віктора Януковича з проханням ввести російські війська на територію України став ключовим і був способом легітимізації військової агресії РФ.

Так, 28 лютого 2014 року був скликана позачергова нарада Ради Федерації РФ, на якому було повідомлено про лист від В.Януковича.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106871 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 103115 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100883 переглядiв

    Новини по темі

    В зоні АТО загинула 23-річна дівчина-медик

     • 44827 переглядiв

    За минулу добу на пожежах в Україні загинули 12 людей

     • 3242 переглядiв