svidok-rosiyski-viyskovi-ne-brali-uchasti-v-dostavtsi-yanukovicha-do-rostova

Свідок: російські військові не брали участі в доставці Януковича до Ростова

 • 9132 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Військовослужбовці Російської Федерації не брали участі в операції з перевезення екс-президента України Віктора Януковича на територію Ростовської області. Про це заявив сьогодні під час допиту в режимі відеоконференції в Оболонському районному суді в рамках справи про держзраду Януковича його колишній охоронець Володимир Павленко, передає кореспондент УНН.

"Я не чув, щоб ставилися якісь завдання охороняти президента з боку російських військових. Їм ставилося завдання надати транспорт і доставити в задане місце", - сказав Павленко.

На питання сторони обвинувачення чи брали російські військовослужбовці участь у доставці Януковича до Ростова він сказав: "Ні". У той же час Павленко сказав, що Янукович прибув до Ростова-на-Дону морським транспортом, але відмовився конкретизувати, яким саме, пославшись на "держтаємницю".

У той же час Павленко повідомив суду, що він і ще двоє його колег були з Януковичем які помічники до червня 2014 року. Однак у зв'язку з тим, що завдяки ЗМІ стали впізнаваними, вирішили припинити з Януковичем співпрацю, про що поставили його до відома, і він погодився.

Наступне судове заседенія відбудеться 21 червня о 10:00.

Нагадаємо, 8 червня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд кримінальної виробництва про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Суд допитував чергового свідка з боку звинувачення - Володимира Павленка, який був охоронцем Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП