svinina-ta-salo-znovu-pobili-tsinovi-rekordi

Свинина та сало знову побили цінові рекорди

 • 12602 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. За рік в Україні подорожчали понад 90% соціальних продуктів харчування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

"Станом на 20 жовтня, за рік, подорожчали більш ніж 90% соціальних продуктів харчування. При цьому темпи росту цін значно перевищували інфляцію, яка з жовтня 2016 року становила 15,7%", - написав він.

О.Дорошенко, посилаючись на статистику, зазначив, що м'ясо в Україні за рік подорожчало на третину. При цьому, серед всіх видів м'яса найбільше здорожчала свинина - на 44%, а також сало - на 64%. Відтепер кілограм свинини можна купити за 101 грн, сала – за 65 грн.

"Підсумовуючи, необхідно додати, що пік інфляції в 2016 році прийшовся саме на три останніх місяці. Відповідь на питання, чи відбудеться повторення такого стрибка цього року, залишилось чекати не довго", - резюмував експерт.

Як повідомляв УНН, однією з причин подорожчання свинини експерти називають епідемію АЧС. Внаслідок хвороби з початку 2017 року в Україні вже було знищено понад 26,5 тис. голів свиней.

За словами нардепа С.Тригубенка, держава залишила фермерів сам на сам із катастрофічними наслідками АЧС.

Держпродспоживслужба, тим часом, не вживає належних заходів задля попередження хвороби.

Українські Національні Новини

Економіка