svitlo-u-kharkovi-ta-oblasti-pislya-ataki-rf-povernuli-na-90

Світло у Харкові та області після атаки рф повернули на 90%

 • 738301 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У Харкові та області тривають роботи з відновлення електропостачання після масованого ракетного удару 9 березня. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Наразі зі світлом уже понад 90% споживачів Харківської області. Електроенергія відсутня у мешканців Вовчанської, Золочівської та частково Дергачівської громад. У місті Харків заживлена критична інфраструктура та частина споживачів. Відновлювальні роботи тривають. Без електроенергії залишаються – 470 тис. споживачів у Харкові та 50 тис. в області", - повідомив Синєгубов.

З його слів, енергетики роблять усе можливе, щоб заживити усіх споживачів якнайшвидше.

Деталі

Тим часом протягом минулої доби, за даними голови ОВА, ворог масовано обстрілював зі ствольної артилерії, РСЗВ, мінометів та іншого озброєння прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Вовчанськ, Козача Лопань, Дворічна, Стрілеча, Западне, Лиман та інші населені пункти. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди. Обійшлося без постраждалих.

"На лінії зіткнення ворог намагається покращити своє тактичне положення але наші захисники надійно тримають свої позиції та завдають ворогу відчутних втрат", - зазначив Синєгубов.

Доповнення

За даними Генштабу, загалом протягом минулої доби противник здійснив пуск 95 ракет різного базування. 34 ракети знищено нашими захисниками. Також ворог завдав 31 авіаційного удару, зокрема, використав 8 БпЛА типу Шахед-136, половину яких збито. Здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Українські Національні Новини

Суспільство