svitovi-virobniki-povinni-postachati-v-ukrayinu-produkti-ne-girshoyi-yakosti-anizh-u-krayini-yes-s-trigubenko

Світові виробники повинні постачати в Україну продукти не гіршої якості, аніж у країни ЄС - С.Тригубенко

 • 15646 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. На внутрішній ринок України мають постачатися товари харчової промисловості не гіршої якості, аніж ті, що йдуть на ринки країн Європи. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

Нардеп зазначив, що про харчову дискримінацію з боку світових виробників вже заявили Угорщина, Словаччина, Польща і Болгарія.

"Вже декілька європейських країн заявили про те, що відомі виробники продукції харчування постачають на ринки Західної Європи товари кращої якості, аніж на ринки Східної. І обурення з цього приводу вже висловили Угорщина, Словаччина, до них приєдналися Польща і Болгарія", - написав він.

С.Тригубенко припустив, що, в умовах відсутності контролю із боку держави, Україна імпортує продукти гіршої якості, ніж європейські сусіди.

"Звісно, ми мовчимо, бо якщо порівняти, навіть менш якісні європейські товари (імпортовані в Україну) із тим фальсифікатом, який сьогодні заполонив наш внутрішній ринок, тоді іноземні продукти – просто еталон "безпечності і якості". Але так бути не повинно", - додав політик.

Нардеп переконаний, що якщо бренд позиціонує себе як відповідальний виробник, має світове ім’я і офіційно експортує в Україну свої товари, то вони точно не повинні бути гіршими за ті, що постачаються італійцям чи жителям Німеччини.

"Будучи сенатором від України маю намір ініціювати цю дискусію на рівні Європейського економічного сенату", - написав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у Європейському парламенті завили, що вибірковий підхід у постачанні продуктів харчування для Східної і Західної Європи є проявом дискримінації. 

Прем'єр Болгарії, у свою чергу, звинуватив країни ЄС в продовольчому "апартеїді".

Додамо, що за словами експертів, українські виробники постачають на експорт продукцію кращої якості, аніж продають на внутрішньому ринку.

Українські Національні Новини

Економіка