svitoviy-bank-otsinyuye-zrostannya-vvp-u-i-pivrichchi-na-rivni-3-5

Світовий банк оцінює зростання ВВП у І півріччі на рівні 3,5%

 • 10722 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Світовий банк оцінює зростання валового внутрішнього продукту України за перше півріччя на рівні 3,5%. Про це сьогодні повідомила під час прес-конфереції директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, передає кореспондент УНН.

"У першій половині цього року економічний ріст України вийшов на 3,5%", - сказала Кахконен.

За її словами, якщо подивитися на подальші прогнози росту, то тут є певні непевності, які мають три причини. Зокрема, Україна має величезні потреби у фінансуванні.

"У такому середовищі дуже важливо Україні максимально швидко досягнути домовленості з МВФ, щоб отримати необхідне фінансування. Також важливо, щоб Україна продовжила реалізацію реформ. І дуже важливо затвердити адекватний бюджет на 2019 рік", - додала Кахконен.

Нагадаємо, згідно з черговим консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку, погіршено прогноз зростання ВВП України до 3,1% при інфляції на рівні 9,5% у 2018 році та до 3% при інфляції 7,4% у 2019 році. 

Водночас наприкінці вересня Президент Петро Порошенко заявив, що зростання ВВП за підсумками цього року очікується далеко за 3%.

Українські Національні Новини

Економіка