svitoviy-bank-pokraschiv-prognoz-schodo-zrostannya-vvp-ukrayini

Світовий банк покращив прогноз щодо зростання ВВП України

 • 11322 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Світовий банк спрогнозував зростання української економіки в 2018 році на рівні 3,5%. Про це йдеться в повідомленні банку щодо перспектив світової економіки у Європі і Центральній Азії, передає УНН.

"В Україні темпи економічного зростання, за прогнозами, знизяться до 2 відсотків у 2017 році, а потім підвищаться до 3,5 відсотка в 2018 році", - йдеться у повідомленні.

Так, прогнозується, що зростання ВВП України у 2017 році буде на рівні 2%, у 2018-му - на рівні 3,5%, а в 2019 році - 4,0%.

Як зазначається, наслідки відновлення конфлікту в Україні мають негативний характер, про що свідчать дані про зниження обсягів промислового виробництва.

Також вказано, що геополітична напруженість в регіоні, щодо якого надається оцінка, або на його периферії здатна надати гнітючий вплив на економічне зростання. Новий виток ескалації насильства в Сирії здатний підірвати довіру інвесторів і споживачів. Серед прикладів потенційних потрясінь в регіоні - терористичні акти в Росії, блокада вантажних перевезень на сході України, продовження територіальної суперечки між Вірменією і Азербайджаном.

Українські Національні Новини

Економіка