svitoviy-bank-sprognozuvav-povernennya-svitovoyi-krizi-cherez-mitni-viyni

Світовий банк спрогнозував повернення світової кризи через митні війни

 • 12599 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Світовий банк попередив, що підвищення тарифів торговельними гігантами може призвести до нової глобальної кризи та повернути економіку у стан 2008 року, передає УНН з посиланням на опублікований у вівторок звіт банку "Глобальні економічні перспективи".

У своєму звіті, фінансова організація мала невеселий прогноз як для нових, так і для розвинених ринків у разі посилення торговельних суперечок, що відбуваються між світовими економіками.

"Широкомасштабне підвищення тарифів у всьому світі матиме серйозні негативні наслідки для світової торгівлі та діяльності. Ескалація тарифів до встановлених законом норм може призвести до зниження світових торговельних потоків до рівня 9%, подібно до падіння під час світової фінансової кризи 2008-2009 років", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНН, 1 червня уряд США почав стягувати імпортні мита на продукцію зі сталі та алюмінію, що поставляється на американський ринок Європейським союзом (ЄС), Канадою і Мексикою.

Канада пообіцяла запровадити відповідні заходи проти США в зв'язку з митами на метали.

Крім того, у Євросоюзі розробляють цілий ряд тарифів, у тому числі на віскі та мотоцикли, у відповідь на рішення Сполучених Штатів про нові мита на ввезення в країну сталі та алюмінію.

Будь-які невдачі в комерційній діяльності Китаю або США, найбільших у світі економік, "призведуть до значного негативного впливу на решту світу через торговельні, довірчі, фінансові та товарні канали", - йдеться в звіті банку.

Українські Національні Новини

Політика