svitoviy-bank-ukrayina-potrebuvatime-prodovzhennya-spivpratsi-z-mvf-u-2020-rotsi

Світовий банк: Україна потребуватиме продовження співпраці з МВФ у 2020 році

 • 10073 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Україна після завершення поточної кредитної програми Stand-by (SBA) Міжнародного валютного фонду у березні 2020 року продовжить потребувати співпраці з МВФ. Про це йдеться в огляді Світового банку про економіку регіону Європи і Центральної Азії за квітень, передає УНН.

"Україні буде як і раніше потрібна програма МВФ після закінчення терміну дії SBA у березні 2020 року", - йдеться в огляді.

Так, у Світовому банку вказали, що Україна зіткнеться з величезними потребами у фінансуванні в найближчі три роки, що потребуватиме мобілізації значного міжнародного фінансування та досягнення фіскальної мети щодо дефіциту в 2,5% ВВП для підтримки макроекономічної стабільності.

"Україні необхідно близько 11 мільярдів доларів на рік (8% ВВП на рік) для погашення державного боргу та фінансування дефіциту бюджету у 2019, 2020 і 2021 роках. Для залучення необхідного фінансування вкрай важливо підтримувати темпи реформи і не відставати від завершення оглядів МВФ", - вказали у Світовому банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Світовому банку порадили Україні не збавляти темп реформ

Також зазначається, що Україна залишається вкрай вразливою для зовнішніх шоків і циклів товарних цін через незавершену структурну трансформацію економіки.

"Для підвищення стійкості до зовнішніх шоків Україні потрібно більш високе і стійке економічне зростання, підтримуване секторами, пов'язаними із торгівлею, та з більш високою доданою вартістю. Це потребує значних капіталовкладень і більш глибокої інтеграції в глобальні виробничо-збутові ланцюжки", - сказано в огляді.

Для сприяння інвестиціям, як зазначили у Світовому банку, Україні "вкрай важливо підтримувати темпи реформ, знижувати макроекономічні ризики і забезпечувати погашення державних зовнішніх зобов'язань".

Рада Міжнародного валютного фонду 18 грудня 2018 року узгодила нову кредитну програму Stand-By для України на 14 місяців. Перший транш у 1,4 млрд доларів за новою програмою Україна отримала 21 грудня. Загальний обсяг фінансування у межах нової кредитної програми - 3,9 млрд доларів. Так, цього року Україна очікує від МВФ ще 2,5 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Енергосистема України працює без п’яти атомних блоків

     • 13398 переглядiв

    Порошенко підписав указ про розвиток ядерної енергетики

     • 14073 переглядiв

    Тільки зі своєю баночкою: соцмережі в очікуванні дебатів

     • 30795 переглядiв

    Порошенко утворив комісію з добору кандидатів у ЄСПЛ

     • 10578 переглядiв

    На півночі Італії випав метровий шар снігу

     • 18040 переглядiв

    У Світовому банку порадили Україні не збавляти темп реформ

     • 9390 переглядiв