svyatkuvannya-dnya-nezalezhnosti-u-minfini-rozpovili-yak-potratyat-5-4-mlrd-griven

Святкування Дня Незалежності: у Мінфіні розповіли, як потратять 5,4 млрд гривень

 • 29232 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. У Міністерстві фінансів розповіли, що витрати сумою в 5,4 мільярда гривень, виділені на святкування 30-ї річниці незалежності України, окрім святкових урочистостей, включають масштабні інфраструктурні проекти. Про це інформує УНН з посиланням на заяву відомства.

Цитата

"План заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України крім святкових урочистостей включає масштабні інфраструктурні проєкти, зокрема, такі як модернізація 6 регіональних аеропортів, розбудова євроколії Київ - Львів - Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит тощо", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Прогнозована сума витрат в обсязі 5,4 млрд грн включає витрати на будівництво та модернізацію таких об’єктів.
Сума витрат безпосередньо на урочистості прогнозується на рівні 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський анонсував масштабний парад і показав символ 30-річчя Незалежності

"Фінансування всіх заходів плану здійснюватиметься за рахунок державного, місцевих бюджетів, інших джерел, в тому числі приватних інвестицій, грантів, донорської допомоги", - пояснили в Мінфіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив план заходів щодо святкування 25-ї річниці Конституції України

Що було раніше

Напередодні в Кабінеті міністрів заявили, що хочуть витратити на святкування 30-ї річниці незалежності України 5,423 мільярди гривень.

Офіційні заходи на День Незалежності України у 2020 році обійшлися державному та столичному бюджетам в більш ніж 1,6 млн гривень.

У 2019 році на святкування витратили 549,6 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Економіка