syevyerodonetsk-za-dobu-vitrimav-visim-vorozhikh-atak-z-artileriyi-gayday

Сєвєродонецьк за добу витримав вісім ворожих атак з артилерії - Гайдай

 • 184348 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Сєвєродонецьк у Луганській області за добу витримав вісім артилерійських обстрілів російських окупантів. Загалом упродовж 2 травня росіяни 25 разів відкривали огонь по житлових масивах області. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише УНН.

Цитата

"П’ять будинків росіяни пошкодили в Сєвєродонецьку, у Гірській громаді – щонайменше 12. Однак, ми не знаємо скільки точно на цю хвилину. Бо росіяни штурмують населені пункти громади цілодобово. Згоріло 10 будинків в Оріховому, ще два – в Золотому. Щодо постраждалих інформацію перевіряємо. Щодня намагаємося евакуювати місцевих жителів", - написав Гайдай.

"Сєвєродонецьк за добу витримав вісім артилерійських обстрілів росіян. Ще минулої ночі пошкоджень зазнали три будинки в старих районах міста. Уже вдень зайнялося складське приміщення та сталося потрапляння ще у дві багатоповерхівки. В одній із квартир снаряд, на щастя, не розірвався. Його вже знешкодили піротехніки. З-під обстрілів та завалів врятовано три людини", - розповів голова ОВА.

Деталі

Загалом упродовж 2 травня, зі слів Гайдая, росіяни 25 разів відкривали огонь по житлових масивах Луганщини. Найбільше – по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Попасній, Гірській громаді.

На фронті Луганщини та Донеччини успішно відбито 12 атак ворога.

Доповнення

Гайдай повідомляв, що на Сєвєродонецькому напрямку основні зусилля ворог напередодні зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП