sylomits-zapkhaly-v-bus-u-lvivskomu-ttsk-prokomentuvaly-zatrymannia-volontera

Силоміць запхали в бус: у Львівському ТЦК прокоментували затримання волонтера

 • 24203 переглядiв

Волонтер у Львові Кирило Таран був затриманий військовослужбовцями за відмову пред'явити військово-облікові документи та пройти медичний огляд. Також він спровокував конфлікт з працівниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заявили, що волонтер Кирило Таран, якого затримали працівники ТЦК і силоміць заштовхнули в мікроавтобус, відмовився пред'явити військово-облікові документи та проходити ВЛК. Також він спровокував представників ТЦК на конфлікт. Про це УНН повідомляє із посиланням на допис Львівського ОТЦК та СП у Facebook. 

Відповідно до Наказу начальника Львівської обласної військової адміністрації №1 від 17 листопада 2023 року "Про перевірку документів" цивільна особа не виконала законних вимог військовослужбовців та не пред'явила військово-облікових документів представникам ТЦК та СП. Даний громадянин представників ТЦК провокував на конфлікт

- йдеться у повідомленні ТЦК.

Як зазначається, Таран не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни місця проживання у 7 денний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. Водночас відмовився від проходження ВЛК.

У ТЦК нагадали, що усі громадяни, які є військовозобов’язаними мають оновити свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надати відповідні документи до свого ТЦК та СП.

Усі військовослужбовці, які здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров'я. Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання

- заявили в ТЦК.

Також повідомили, що за даним фактом проводиться перевірка та будуть прийняті усі необхідні заходи. 

Контекст 

У  соцмережах з'явилося відео на якому у Львові п'ятеро чоловіків у військовій формі силою заштовхують цивільного у мікроавтобус. З’ясувалося, що представники військомату затримали львівського волонтера Кирила Тарана. 

Український Омбудсман Дмитро Лубінець, коментуючи затримання працівниками ТЦК у Львові місцевого волонтера Кирила Тарана, заявив, що так не має бути в демократичному суспільстві. 

Спроба суїциду військовозобов'язаного: у Закарпатському ОТЦК спростували заяви про побиття чоловіка18.03.24, 13:22 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Суспільство