syly-oborony-pratsiuiut-nad-rozshyrenniam-platsdarmu-u-raioni-krynok-humeniuk

Сили оборони працюють над розширенням плацдарму у районі Кринок - Гуменюк

 • 32898 переглядiв

Сили оборони працюють над розширенням плацдарму у районі Кринок.

Українські військові працюють над розширенням плацдарму у районі Кринок на лівобережжі Херсонської області. За минулу добу росіяни втратили у районі Кринок близько 30 окупантів в результаті невдалого штурму. Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, передає УНН.

Деталі

"Ми продовжуємо боротьбу, продовжуємо її й на тому плацдармі, де закріплені, й працюємо над його розширенням. Продовжуємо й контрбатарейну (боротьбу – ред.). Так, до прикладу, незважаючи на те, що ворог все ж таки не полишає спроб штурмувати, й один штурм вони все ж таки провели за минулу бойову добу, тим не менше їх втрати в районі Кринок склали близько 30 окупантів – це безповоротні й санітарні. Також втратили й два міномети. Тобто штурм знову був невдалим, і вони повернулися на свої позиції фактично ні з чим", - розповіла Гуменюк.

Також вона зазначила, що російські окупанти досі не застосовують бронетехніку, вона залишається під командирським ембарго, і очевидно, що штурми їм даються все складніше в сенсі підбору особового складу, який піде на такий штурм. Тому що в них поширюється інформація, що це квиток в один кінець.  

Гуменюк про ситуацію в Кринках: Сили оборони продовжують утримувати плацдарм12.03.24, 09:49 • [views_0]

Окрім того, вона розповіла, на чому зосереджена бойова робота Сил оборони.

"Наша бойова робота зосереджена на тих самих напрямках – це човни ворога в районі островів у дельті Дніпра, там, де вони намагаються маневруючи поповнювати боєзапаси своїх спостережних постів та розгортати нові. А ми працюємо над їх згортанням. Так, пункт боєпостачання був знищений, і знову працювали по автомобільній техніці, якою ворог намагався маневрувати, розташовуючи біля себе нові артилерійські позиції", - розповіла Гуменюк.

Також за її словами, українські військові працюють над знищенням гармат.

"За минулу добу підтверджено знищення однієї гармати, але загальна картина по обстрілах трохи змінилася. Погода сприяє тому, що їм важче працювати і артилерією, і дронами. Щільна хмарність і густий туман не дають можливості проводити якісне наведення. Але тут ховається інша небезпека, вони стріляють по житлових кварталах", - сказала Гуменюк.