syly-oborony-vidbyly-piat-shturmiv-rosiian-na-livoberezhzhi-khersonshchyny-ta-orikhivskomu-napriamku

Сили оборони відбили п'ять штурмів росіян на лівобережжі Херсонщини та Оріхівському напрямку

 • 51054 переглядiв

Українські військові відбили п'ять російських атак на лівобережжі Херсонської області та Оріхівському напрямку, зірвавши спроби росіян витіснити їх з займаних позицій.

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили три штурми російських загарбників на лівому березі Дніпра в районі Кринок та два на Оріхівському напрямку - в районі Старомайорського та Роботиного. Про це повідомляють Сили оборони півдня України, пише УНН.

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 2 штурми. 1 в районі Старомайорського та 1 в районі Роботиного. Успіху не мали.

На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Зазначається, що ЗСУ продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 139 розвідувальних БпЛА.

Доповнення

Протягом бойової доби окупанти здійснили 4 авіаційні удари застосувавши 2 керовані авіабомби на Оріхівському напрямку, 2 керовані авіабомби та понад  чотирьох десятків некерованих авіаційних ракет на Херсонщині.

Внаслідок ворожого авіаудару керованими бомбами по Качкарівці, що на Херсонщині пошкоджено адміністративну будівлю та приватні житлові будинки.

Жертв серед населення немає.

Нагадаємо

У четвер українські захисники витримали 93 атаки з боку російських окупантів на різних ділянках фронту, зокрема 23 штурми вони відбили лише на Авдіївському напрямку, в умовах інтенсивних бойових зіткнень.