systemy-ppo-ta-boiezapasy-finliandiia-oholosyla-pro-novyi-paket-dopomohy-ukraini

Системи ППО та боєзапаси: Фінляндія оголосила про новий пакет допомоги Україні

 • 22062 переглядiв

Фінляндія оголосила про надання Україні пакету допомоги на суму 188 млн євро, що включає системи протиповітряної оборони та боєприпаси для артилерії.

Фінляндія оголосила про 23-й пакет допомоги Україні на суму 188 млн євро. Туди увійшли системи ППО та боєзапаси для артилерії великих калібрів. Про це повідомив президент Фінляндії Александр Стубб під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським, передає УНН.

"Тепер маємо 23-й пакет допомоги Україні...23-й пакет - це 188 млн євро. Здебільшого це військова допомога. Там є системи ППО, боєзапаси для артилерії великих калібрів", - сказав Стубб.

За його словами, поки що Фінляндія надала Україні 2 млрд військової допомоги, плюс 700 тис. гуманітарної допомоги.

"Ця підтримка безперечно триватиме. 23-й пакет - це те, що допомагає задовольнити потреби, так виразно подав мені їх український президент у нашій розмові", - зазначив Стубб.

Додамо

Міністр оборони України Рустем Умєров подякував фінським партнерам і міністру оборони Фінляндії Антті Хаккянену за ще один пакет військової допомоги Україні на суму до 188 мільйонів євро.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Керівник ОП Єрмак повідомляв, що зараз Фінляндія готує чотирирічний план підтримки України. Бюджет на розвиток і відбудову становить 290 млн євро.