sytuatsiia-na-pivdni-zalyshaietsia-dosyt-napruzhenoiu-voroh-provodyt-shturmovi-dii-na-livomu-berezi-khersonshchyny-ta-na-zaporizhzhi-humeniuk

Ситуація на півдні залишається досить напруженою, ворог проводить штурмові дії на лівому березі Херсонщини та на Запоріжжі - Гуменюк

 • 20693 переглядiв

Російські війська продовжують обстріли та штурмові дії на півдні України.

Ситуація на південному напрямку залишається досить напруженою. Ворог не припиняє обстріли, а також штурмові дії, намагаючись вибивати підрозділи ЗСУ з лівобережжя Херсонщини. Також минулої доби було 9 ворожих штурмів поблизу Роботиного у Запорізькій області. Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Ситуація залишається досить напруженою. Ворог не припиняє обстрілів. Зрозуміло, що вони продовжують артилерійський тиск і використання дронів типу FPV, типу "Ланцет", інших модифікацій зі скиданням розривних боєприпасів. Робота ворога досить насичена і по правому берегу, і по лівому. На лівому березі вони намагаються вибивати наші підрозділи, але продовжують економити бронетехніку. Ті штурми, що провели минулої бойової доби, знову завдали втрат ворогу до 70% складу тих штурмових груп, які висунулися", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що у Запорізькій області ворог ворог не припиняє штурмів і намагається штурмувати позиції суходолом.

"Дев’ять таких штурмів було проведено за минулу бойову добу в напрямку Роботиного. Ворог продовжує тиснути, але і тут економить бронетехніку. Також в тактиці ворога залишається поодинокі точкові ракетні удари", - додала Гуменюк.

За її словами, робота української радіоелектронної боротьби дуже ефективна, що підтверджують самі окупанти.

"На різних ділянках фронту по-різному. Але навіть самі окупанти відмічають і скаржаться у своїх пабліках на те, що робота РЕБ з нашого боку надзвичайно результативна. Як за класикою: далеко не кожний дрон долітає навіть до середини Дніпра", - додала Гуменюк.

Окрім того, вона закликала у жодному разі не підбирати дрони, які були заглушені системами РЕБ.

"Наша РЕБ досить ефективна, але хочу звернутися до місцевих мешканців правого берега. Якщо знаходять подібні дрони, які були заглушені, які не спрацювали, і вони збереглися і були вами знайдені, ні в якому разі не підбирати та викликати оперативні служби. Такий випадок вчора стався на Херсонщині. Чоловіки принесли додому дрон, який розірвався. Вони отримали травми, несумісні з життям", - резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо

Російські війська минулої доби обстріляли житлові квартали в Херсонській області, в результаті чого загинули 3 людини, пошкоджено будівлі та автомобіль.

Павло Башинський

Війна