taivan-planuie-stvoryty-vlasnyi-suputnykovyi-internet-shchob-zmenshyty-zalezhnist-vid-starlink

Тайвань планує створити власний супутниковий інтернет, щоб зменшити залежність від Starlink

 • 35142 переглядiв

Тайвань планує побудувати власну супутникову інтернет-мережу, щоб забезпечити стійкість комунікаційної інфраструктури до потенційних загроз з боку Китаю та кібератак.

Уряд Тайваню планує створити новий супутниковий інтернет-сервіс, щоб мати альтернативу Starlink. Про це пише The New York Times, повідомляє УНН.

Деталі

Видання пише, що тайванські чиновники працюють над тим, щоб комунікаційна інфраструктура острову була здатна витримати кризу на фоні погроз Китаю та регулярних кібератак, яких зазнає Тайвань вже зараз.

Напруженість у відносинах між Китаєм і Тайванем зростає: 5 кораблів КНР увійшли в "заборонені" води біля острова Кінмень27.02.24, 12:56 • [views_0]

Однак, інфраструктура Тайваню є вразливою, що продемонстрував минулорічний розрив кабелів, які забезпечують інтернетом віддалені острови Мацу. А війна в Україні посилила відчуття вразливості, оскільки більша частина телекомунікаційної системи була виведена з ладу російським озброєнням і кібератаками, українські військові стали залежати від системи, контрольованої Ілоном Маском. Влада Тайваню вирішила, що найкраще було б побудувати супутникову мережу, яку вони могли б контролювати.

Українсько-російська війна змусила нас глибоко замислитися. Навіть якщо вартість створення альтернативної системи зв'язку є високою, то в особливому сценарії цінність власного супутникового зв'язку є безмежною

- сказав Ляо Чжун-Хуан, директор державного Науково-дослідного інституту промислових технологій, що фінансується урядом.

Але створення мережі супутників, які вироблятимуться, запускатимуться і керуватимуться з Тайваню, потребуватиме мільярдів доларів і років досліджень і випробувань.

Уряд Тайваню заявив, що хоче відправити свій перший супутник зв'язку на орбіту до 2026 року, а другий - протягом двох років, одночасно розробляючи ще чотири тестові супутники. Президент Цай Інвень пообіцяв виділити 1,3 мільярда доларів на космічну програму Тайваню, щоб найкращі результати цих випробувань перетворити на супутникову інтернет-мережу, яка буде повністю зроблена і контрольована з Тайваню.

Ілона Маска закликають пояснити, чому військові США у Тайвані втратили доступ до Starlink28.02.24, 01:55 • [views_0]

Поки мережа розробляється, уряд Тайваню уклав угоди про доступ до існуючих супутникових мереж. Він заявив, що планує розгорнути 700 терміналів, здатних приймати супутникові сигнали. У серпні він став партнером люксембурзької компанії SES, а в листопаді Chunghwa Telecom оголосила про партнерство з Eutelsat OneWeb. Ці партнерства можуть забезпечити кілька рівнів резервного копіювання навіть після того, як Тайвань запустить свою власну мережу.

Додамо

Тайбей вивчає шляхи придбання технології супутникового інтернету з 2018 року, в тому числі в переговорах зі SpaceX. Але Маск не погодився на вимогу, щоб будь-яка іноземна компанія, залучена до комунікаційної інфраструктури, була спільним підприємством з місцевим партнером, який володітиме мажоритарним пакетом акцій.

WP: конгресмени розпочали розслідування щодо SpaceX Маска через повідомлення про використання росією Starlink07.03.24, 15:32 • [views_0]