taliban-i-ssha-zrobili-pauzu-u-peregovorakh-na-dekilka-dniv

Талібан і США зробили паузу у переговорах "на декілька днів"

 • 16223 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Представник афганського Талібану Сухаїл Шахін у четвер, 12 грудня, повідомив, що тижневі переговори зі США в Катарі пройшли в "хорошій та позитивній" атмосфері, проте бойовики не повідомили про якісь домовленості, до яких вдалося прийти учасникам переговорів, після чого погодили з американською стороною "взяти паузу на декілька днів". Про це повідомляє "Голос Америки", інформує УНН.

"Представники Талібану і США погодилися відновити переговори після паузи, яка триватиме "кілька днів". У цей час обидві сторони будуть проводити внутрішні консультації, розповів Сухаїл Шахін, офіційний представник делегації талібів на переговорах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що діалог між США і талібами перервався через день після того, як бойовики підірвали машину, начинену бомбами, поруч з найбільшою військовою базою США в Афганістані, і спробували прорватися на територію аеродрому Баграм.

Місцева влада повідомила, що атака талібів привела до загибелі місцевих жителів: під час нападу загинула як мінімум одна жінка, ще кілька людей отримали поранення.

"Шахін спробував спростувати твердження про те, що припинення переговорів в Досі будь-яким чином пов'язано з вчорашньою атакою. У бесіді з журналістами він заявив, що в четвер переговори проходили в "хорошій і позитивній" атмосфері", - написали у виданні.

Американська сторона поки ніяк не прокоментувала заяву Шахіна.

Як повідомлялося раніше, США відновили переговори з афганськими талібами.

Українські Національні Новини

Політика