taliban-ta-rosiya-uklali-ugodu-pro-postachannya-benzinu-dizelnogo-paliva-gazu-i-pshenitsi-reuters

Талібан та росія уклали угоду про постачання бензину, дизпалива, газу і пшениці

 • 133601 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Представники радикального ісламістського руху "Талібан" уклали з росією тимчасову угоду про постачання бензину, дизельного палива, газу та пшениці до Афганістану. Про це агентству Reuters повідомив виконувач обов’язків міністра торгівлі та промисловості Афганістану Хаджі Нуруддін Азізі, передає УНН.

Деталі

Посадовець повідомив, що його міністерство працює над диверсифікацією своїх торгових партнерів. За його словами, росія запропонувала адміністрації "Талібану" знижку до середніх світових цін на товари.

Зазначається, що це перша відома велика міжнародна економічна угода, укладена "Талібаном" після того, як вони повернулися до влади понад рік тому. Вона може допомогти послабити ізоляцію ісламістського руху, який фактично відрізали від глобальної банківської системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відмовляються передавати резерви Центрального банку Афганістану талібам без проведення реформ

Азізі розповів, що угода передбачає постачання росією близько одного мільйона тонн бензину, одного мільйона тонн дизельного палива, 500 000 тонн зрідженого нафтового газу (LPG) і двох мільйонів тонн пшениці на рік. Передбачається, що угода діятиме протягом невизначеного випробувального періоду. Після цього очікується, що обидві сторони підпишуть довгострокову угоду, якщо залишаться задоволеними.

Посадовець відмовився повідомити подробиці про ціни або способи оплати. Угоду було укладено після того, як афганська технічна команда провела кілька тижнів у обговореннях у Москві.

Додамо

"Талібан" отримав повний контроль над Афганістаном 15 серпня минулого року після того, як іноземні сили на чолі зі США були виведені, а вищі афганські лідери, включаючи президента країни, втекли, що поклало край війні.

Жодна країна офіційно не визнала владу "Талібану", зокрема і росія. Проте, Москва приймала лідерів руху напередодні падіння Кабула, і її посольство є одним із небагатьох, які залишаються відкритими в столиці Афганістану.

Українські Національні Новини

Новини Світу