talibi-zaboronili-vikoristannya-inozemnoyi-valyuti-v-afganistani

Таліби заборонили використання іноземної валюти в Афганістані

 • 20852 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Таліби оголосили про повну заборону використання іноземної валюти в Афганістані, що тільки зашкодить економіці країни. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Економічна ситуація та національні інтереси в країні вимагають, щоб усі афганці використовували афганську валюту в своїй торгівлі", - йдеться у заяві талібів, переданій журналістам одним із їхніх представників.

Деталі

На ринках Афганістану поширене використання доларів США, тоді як прикордонні райони використовують для торгівлі валюту сусідніх країн, як-от Пакистан.

Несподіваний крок було зроблено за кілька годин після того, як щонайменше 25 людей було вбито та понад 50 поранено, коли бойовики атакували найбільший військовий госпіталь Афганістану після двох сильних вибухів в центрі Кабула.

Доповнення

Уряд "Талібану" наполягає на вивільненні мільярдів доларів із резервів центрального банку, оскільки уражена посухою країна стикнулася з нестачею коштів, масовим голодом та новою міграційною кризою.

Афганістан розмістив активи на мільярди доларів за кордоном у Федеральній резервній системі США та інших центральних банках Європи, але ці гроші були заморожені відтоді, як ісламістські таліби повалили уряд, який підтримував Захід, у серпні.

Відхід військ під керівництвом США та багатьох міжнародних донорів залишив країну без грантів, які покривали три чверті державних видатків.

Українські Національні Новини

Новини Світу